Siirry sisältöön
Pahantorjuja: Tie sydämeen

Seuraavat näytökset

Kauppias

Vihdin Kino kyinfo@vihdinkino.fi040 707 9542Y-tunnus:0291431-6Kauppiaan ehdot

Oscar-palkittu Juliette Binoche on varakkaan herkkusuun maankuulu kokki. Ruoanlaitosta ei ehkä koskaan ole kerrottu näin kiehtovasti! Cannes-palkittu, Ranskan Oscar-ehdokas.

Tie sydämeen on 1800-luvun loppuun sijoittuva romanttinen draama, jossa Oscar-palkittu Juliette Binoche on Eugénie, varakkaan herkkusuun herra Dodinin maankuulu kokki. Eugénie ja Dodin jakavat intohimon hyviin raaka-aineisiin, huolellisiin valmistustapoihin ja toisiinsa. Kuparipannuissa hautuu suhde kahden kulinaristin välillä. Voittaakseen Eugénien omakseen Dodin päättää tehdä jotain, mitä ei ole ennen tehnyt: hän tarttuu kauhaan ja valmistaa illallisen rakkaalleen. 

Tie sydämeen sai maailman ensi-iltansa Cannesin elokuvafestivaalin kilpasarjassa keväällä 2023 nimellä Pot-au-feu. Se palkittiin parhaasta ohjauksesta ja se oli Ranskan 2024 Oscar-ehdokas parhaan ulkomaisen elokuvan sarjassa. 

Tran Ahn Hungin ohjaama elokuva perustuu kevyesti Marcel Rouffin klassikkoteokseen La vie et la passion de Dodin-Bouffant, joka puolestaan on saanut innoituksensa ranskalaisen gastronomian kehittäjän Brillat-Savarinin elämästä. 

Dodinina nähdään Ranskassa kahtena perättäisenä vuonna César-palkittu Benoît Magimel. Elokuvan reseptiikan takana on 14 Michelin-tähden keittiömestari Pierre Gagnaire.

Ikäraja:7

Pituus:135 min.

Ohjaus: Anh Hung Tran

Käsikirjoitus: Anh Hung Tran

Näyttelijät:Juliette Binoche, Benoît Magimel, Emmanuel Salinger

Genre: Draama

Ranska 2024