Siirry sisältöön
Pahantorjuja: Peluri - Kuolema on elävien ongelma

Seuraavat näytökset

Kauppias

Vihdin Kino kyinfo@vihdinkino.fi040 707 9542Y-tunnus:0291431-6Kauppiaan ehdot

K18-ANNISKELUNÄYTÖS

Teemu Nikin ja Jani Pösön elokuvayhtiö It´s Alive Films on kuvia kumartamaton, rohkeiden ideoiden ehtymätön aarreaitta. Peluria on pidetty jopa Nikin parhaana elokuvana. Jari Virman palkittiin roolistaan sivuosa-Jussilla.

Ruumisautobisneksen halvimmat kuskit, Risto Kivi (Pekka Strang) ja Arto Niska (Jari Virman) ovat joutuneet tilanteeseen, jossa kaikki on mennyt pieleen ja uusi alku olisi tarpeen. Risto on pelannut kotinsa ja perheensä ja Arto on saanut niskakipuja hoidattaessaan kuulla, ettei hänellä ole käytännössä juurikaan aivoja. 

Voi siis kaikella syyllä todeta, että paremminkin on mennyt. Ystävyksillä ei käytännössä ole jäljellä muuta kuin työnsä. Vaikka toisella ei ole aivoja, eikä toisella sydäntä, yhdessä tilanne ei ole toivoton. Asiat ottavat kuitenkin yllättävän suunnan ja Risto ja Arto joutuvat pelaamaan uhkapeliä omalla hengellään. 

 Peluri – Kuolema on elävien ongelma on kuolemanvakava komedia ystävyydestä, heikkouksista ja anteeksiannosta. Se koskettaa, naurattaa ja satuttaa - sekä auttaa ymmärtämään elämää sen eri sävyissä.

Ohjaus: Teemu Nikki

Käsikirjoitus: Teemu Nikki

Näyttelijät: Pekka Strang - Risto

Jari Virman – Arto

Elina Knihtilä -Ulla

Hannamaija Nikander - Armi

Pihla Penttinen – Saija

Tuottaja - Jani Pösö

Vastaavat tuottajat - Jani Pösö, Teemu Nikki, Andrea Romeo, Pekka Strang, Jari Virman, Michael Fleischer

Suomi 2023

Pituus:98 min.