Siirry sisältöön
Pahantorjuja: Hiljainen tyttö

Seuraavat näytökset

Kauppias

Vihdin Kino kyinfo@vihdinkino.fi040 707 9542Y-tunnus:0291431-6Kauppiaan ehdot

Kriitikoiden ylistämä, pakahduttava irlantilaiselokuva huomiotta jääneen tytön onnellisesta kesästä, jolloin hän saa vihdoin kokea olevansa rakastettu ja turvassa. Paras kansainvälinen elokuva Oscar -ehdokas.

Hiljainen tyttö on hillitty, mutta tunteikas draama, joka sijoittuu Irlannin maaseudulle ja kertoo koskettavan tarinan erään pikkutytön käänteentekevästä kesästä vuonna 1981. Monilapsisen perheen vanhemmilla on haasteita ruokkia koko lapsikatras ja uusi vauvakin on tulossa, joten vaitelias Cáit-tytär (Catherine Clinch) passitetaan kesälomaksi kauas sukulaisten maatilalle, täysin toisenlaiseen kotiin, mukanaan vain päällään olevat vaatteet. Sukulaispariskunnan (Carrie Crowley ja Andrew Bennett) huomassa Cáit saa vihdoin kokea olevansa rakastettu ja turvassa. Tytölle teroitetaan, ettei tässä kodissa ole salaisuuksia, kunnes eräänä päivänä hänelle selviää, ettei se ollutkaan totta.

Claire Keeganin Foster-kirjaan perustuva ja irlantilaisen Colm Bairéadin käsikirjoittama ja ohjaama, pääosin iirinkielinen elokuva on ollut festivaalimenestys. Se oli viime vuonna Oscar-ehdokkaana parhaan kansainvälisen elokuvan kategoriassa ja on voittanut mm. parhaan elokuvan palkinnon Berliinin elokuvajuhlien Generation Kplus -sarjassa vuonna 2022.


Ikäraja:7

Pituus:95 min

Ohjaus: Colm Bairéad

Käsikirjoitus: Colm Bairéad, perustuu Claire Keeganin romaaniin "Foster"

Näyttelijät: Carrie Crowley, Andrew Bennett, Catherine Clinch

Genre: Draama

Irlanti 2023