Siirry sisältöön

Seuraavat näytökset

Kauppias

Vihdin Kino ky info@vihdinkino.fi 040 707 9542 Y-tunnus: 0291431-6 Kauppiaan ehdot

Ennakkonäytös 16.11. klo 18.30. Elokuvan esittelevät Aleksi Salmenperä ja Minna Haapkylä sekä elokuvan upea nuori pääosanäyttelijä Stella Leppikorpi.

16-vuotias Eveliina näkee sattumalta äitinsä suutelevan toista naista. Vanhempiensa eroa peläten hän päättää puuttua tilanteeseen, lupaa kysymättä ja keinoja kaihtamatta.

Eveliinan elämässä onnistumisen mittariksi muodostuu isän ja äidin pysyminen yhdessä. Hänen mielestään paras keino tuhota äidin avioliiton ulkopuolinen suhde ja lähentää vanhemmat uudelleen on vaikeuksiin joutunut teinitytär.

 

Niinpä Eveliina heittäytyy moniongelmaiseksi. Siinä sivussa panoksiksi joutuu muutaman muunkin elämä. Silti Eveliina varjelee suunnitelmaansa viimeiseen asti ja omat salaiset selviytymiskeinonsa on aikuisillakin — kunnes kupla puhkeaa.

* * *

 Aleksi Salmenperän lämminhenkinen draamakomedia kuvaa perhe-elämän, kasvatuksen ja parisuhteen haasteita lämpimästi, samaistuttavasti ja hurmaavan humoristisesti, kipeistäkin aiheista huolimatta.

Kuplan rooleissa näyttelevät Stella Leppikorpi, Minna Haapkylä, Tommi Korpela, Amos Brotherus ja Anna-Maija Tuokko. Elokuvassa nähdään myös muun muassa Eedit Patrakka, Saimi Kahri, Janne Reinikainen ja Saara Pakkasvirta.

Kupla nähdään elokuvateattereissa kautta maan 25. marraskuuta 2022.

* * *

Aleksi Salmenperä
Kupla-elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja

"Olen jo pitkään halunnut tehdä elokuvaa nuorten näkökulmasta ennen kuin on liian myöhäistä. Ennen kuin lopullinen ”setääntyminen” eristää minut nuorten todellisuudesta ja estää minua ymmärtämästä teinin sielunelämää. Ja kuten kaikki vanhemmat tietävät, se ei ole helppoa edes kirkkaimpina vanhemmuuden hetkinämme. Voimme vain yrittää ymmärtää.


Kuplassa näkökulma on 16-vuotiaan tytön, joka ei puolestaan suostu ymmärtämään vanhempiensa todellisuutta ja pyrkii muuttamaan sen haluamakseen. Poikkeuksena aikaisempiin elokuviini halusin, että tästä tarinasta jää toiveikas ja armollinen olo.


Suurimman armon tekijöille toi Stella Leppikorpi, joka oli kuvausten aikaan 15-vuotias. Hänen näyttelijäntyönsä kameran edessä oli käsittämättömän hienoa! Jotain niin sietämättömän helppoa, hengittävää ja elävää, ettemme voineet kuin ihmetellä. Ja edelleen ihmettelemme."